Yangın Çıkış Kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın yahut ivedi hava vakalarında binalardaki insanların kolay tahliye edilmesi yürekin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.
Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve tütünın öbür tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı sıkı sıkıya kapanmaktadır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına için muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.
Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara gereğince, yangın merdivenleri safi makam yerı 150 metrekare’den lüks ve takkadak okkalı karşıı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten lüks olan tüm gestaltlaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zorunlu kılınmıştır.
Çerezlerin topladığı bilim anonim hale getirilmiş mümkün ve sair internet siteleri üzerindeki gezinme faaliyetlerinizi izleyemez. Neredeyse bütün genel ağ siteleri üzere, tığ bile sitelerimizde teamüllevsellik çerezlerini kullanıyoruz. If you do hamiş want that we track your visist to our şehir you birey disable tracking in your browser here:
Yangın Kapısı üs amacı insanoğluın pert kararlamadan binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Binaların konstrüksiyonsına muvafık kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayılımını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.
Mono blok beden yapısı ekip sistemi yahut panik pas sisteminin kilidin yürekinden geçen 4 adet cıvata ile bir birine destelanması ile sağlamlanmaktadır.
Maşer arasında yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i kıraat etmek midein tıklayın.
Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine pürüz olan ivedi konum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse bilcümle kalaba olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Bütün aşamaların muhik bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yararlı rapor hileınması katkısızlanır.
Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.
Dizayn olarak başkalık göstermekle alay malay kuma özellikleri, dayanıklı ve stabil yapıda olmalarıdır. Standart iç baplara nazaran farklı Yangın Çıkış Kapısı bir kullanma ve özellikler barındıran yangın merdiveni bapsı ve modelleri;